På halv stång av Gotthard Sjölander

110,00kr

På halv stång är en kriminalroman. Den handlar om ett avskyvärt brott som begås i den halvt fiktiva småländska musikmetropolen Hularyd och under ett par höstmånader utreds av en grupp kriminalare från Kalmar med bistånd av den lokala polisen. Det är en historia med uppdiktat innehåll och till detta mer eller mindre anpassade miljöer, medan däremot flertalet av de agerande är helt vanliga snutar som med flit, sunt polisförnuft och en god portion tur löser fallet i lagom tid till jul. Då är förövarna häktade och bevisningen säkrad: allt är som sig bör, bortsett från att det triumferande utropstecknet på slutet kroknar till ett något suddigt frågetecken.

Kategori:

Beskrivning

Inblandade i det polisiära stoffet finner man här och var mer eller mindre hädiska resonemang om pengafromma marknadsdyrkare, floskelstinna upplevelsekrämare och kommunala vindspejare som oförtrutet siar om förlig vind och sunnanväder.

Den som ger sig tid att läsa sakta och eftertänksamt lägger kanske dessutom märke till författarens vilsna sökande efter den slingrande och övervuxna rågången mellan lagen och rätten, juridiken och samvetet, och finner liksom han hur svårt det ofta är att avgöra vem som är mest skyldig, brottslingen eller brottsoffret, om det inte rent av är någon helt annan.

På halv stång är som höstvädret, dramatisk och växlande, i språk och handling, från strålande sol till becksvart mörker.

Den ene läsaren fokuserar på ett, den andre på ett annat. Ett har dock alla gemensamt: erfarenheten att om man en gång gett sig i lag med kommissarie Ulrik Mård är det inte lätt att bli kvitt honom.

Ytterligare information

Vikt 1 kg

Titel

Till toppen