I grumlat vatten av Gotthard Sjölander

130,00kr

Platsen är Hularyd, en fiktiv ort som kan finnas i verkligheten i många av Sveriges mindre kommuner. Här finns ett gymnasium, en polisstation, en årlig rockfestival och en folkvald politisk församling, företeelser som ryms i romanen I grumlat vatten.
I samband med skolavslutningen uppdagas ett brott med, som det visar sig, många förvecklingar. Eftersom Hularyd ligger där det ligger så kopplas länspolisen i Kalmar in och kriminalkommissarien Ulrik Mård får uppdraget att leda brottsutredningen. In på polisstationen i Hularyd anländer han ”högröd, högrest och högröstad” vilket ger honom en oförtjänt pondus.

Kategori:

Beskrivning

l grumlat vatten är en historia med förgreningar till den politiska och ekonomiska världen och skriven med såväl en satirisk som samhällskritisk ådra. ”Allvaret kommer mera till sin rätt om det spetsas med lite gyckel” menar författaren Gotthard Sjölander som med denna bok avslutar en serie om fem böcker kallad ”Hularydssviten”.

I den förra boken På halv stång fick vi göra bekantskap med kommissarie Mård, som då löste ett mordfall kopplat till en skum ekonomisk verksamhet där inte ens Hularyds kommunalpolitiska elit kommer undan. Gyckel finner man i Sjölanders böcker men också en insikt om och kritik av vårt samhälles tillkortakommanden.

De övriga böckerna i Gotthard Sjölanders Hularydssvit är
Kommunalrådets underbara resa, 1994
Rektorns märkliga befordran, 1996
Rockfejdens salomoniska upplösning, 1999
På halv stång, 2006

Ytterligare information

Vikt 1 kg

Titel

Till toppen